lördag 20 november 2010

Lördagsshopping i Nairobi

Start på dagen med Nairobis Nationalmuseum - mkt intressant. Därefter snakepark där vi höll ormar och ödlor. Vi fick inte hålla Pufformen och Kobran - men det ville vi inte heller.
Därefter shopping i ett lördagsfullt Nairobi. Smycken, träskulpturer, schalar, kläder m.m.

Klädbutiken Mr Price var bemannad med minst 25 personer, och den var inte gigantisk, kanske som Karlskronas HM.En anställd bar Idas kundkorg. De är väldigt hjälpsamma kenyanerna när det gäller att bära väskor på hotellet, hjälpa en i affären osv. Men när det kommer till service på restaurangerna, kan man få vänta ett tag. Idag beställde vi kaffe, det tog 30 min innan vi fick det, därefter skulle vi betala, det tog säkert 20 min innan vi gick till disken och fick till sist betala där. Så det är lite knasigt emellanåt.

Ida shoppade loss på sjalar idag jisses de var ju HUR billiga som helst. Very nice. Taxichaufförerna som vi åker med är väldigt hjälpsamma och trevliga, vilket är ett av taxibolagets policy, och att de befinner sig på plats i TID. Det ni!

Vädret idag har varit helt underbart, och vi utmärker oss inte alls med att vara vita bland tusentals kenyaner som rör sig på Nairobis gator. De flesta pratar väldigt bra engelska vilket gör det lätt för en att ta sig fram här. Skyltar osv är också på engelska.

 Ingången
 Ganska läskigt var det här att ha en boaonorm om halsen. Ni vet väl att boaormar kramar ihjäl sina byten?!
 Detta är huvudkuddar. Ganska träiga sådana.
 Denna kameleont gick så försiktgt på handen. Fast den hade minsann klor!
Ni ser väl ormen i trädet?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar