tisdag 23 november 2010

Tisdagkväll

Idag började vi dagen med att besöka KSPCA en organisation som tar hand om hemlösa djur. 128 hundar, åsnor, kaniner, katter, och två stora grisar.

 Här är hemmet!


 Söting igen.
 En liten kattunge.
 En hungrig get.
 Jag bara undrar..var har man hittat denna grisen?
 Vem är gladast Ida eller åsnan?
 Nej, det finns ingen morot.
 Frukost:Köttfärsgröt. Låter det gott?

 En bild säger mer än tusen ord....
 Dagens blomma.
Dagens banan.
 Linnea och en liten valp.
 Sara och en annan liten söting.
En mager nyanländ stackare.


Efter en god lunch (idag tog det bara tjugo minuter att få in kaffet!!) gav vi oss av till ett Barnhem i Nairobi. En trevlig kvinna berättade om hemmet, där bodde ca 200 barn i olika åldrar. De flesta barn var upphittade i papperskogar och diken. Efter att polisen tagit de till sjukhus och de fått en hälsoundersökning  kom de till daghemmet.En del barn blev överlämnade av sina föräldrar som inte kunde ta hand om de. Vi blev rundvisade och det var imponerande vilket jättejobb personalen gjorde. I varje litet hus bodde 18 barn och en "mamma". "Mamman" var en anställd kvinna och de jobbade alltid 25 dagar i sträck och dessa dagar bodde de med barnen. Det var riktigt mysigt i husen och de hade noggranna strukturer för när man läste läxan, såg på tv eller städade. Skola fanns på området. Vi mötte flera svenska familjer som var där för adoption. Sex till åtta månader måste adoptivfamiljen tillbringa i Kenya före allt är klart. Under fem år ska de sedan ha kontakt med hemmet och under denna tiden kan adoptionen hävdas ifall det inte fungerar. Ena adoptivmamman berättade att de hyrt en liten lägenhet och i samma trappuppgång bodde flera andra svenska adoptivföräldrar. De levde på föräldrapenningen under sin tid i landet. I en del familjer åkte en ev hem och jobbade lite. Det blev dyrt för de som hade andra barn med sig då familjen själva fick stå för skolavgiften. Den ena familjen betalade precis 38 000 i skolavgift för en termin. Mamman vi pratade med sa att de föredrog at adoptera från Kenya då det bara tog ca 6-9 mån att få igenom adoptionen och att man här fick ett litet barn. Då de träffade sin lilla pojk för tre månader sedan kunde han inte ens sitta men nu hade han till och med lärt sig gå.
Det var fullt möjligt att vi kunde få APUplats på hemmet.

I morgom bär det iväg till Masaia Mara för safari och övernatning i parken vill ni se var vi ska bo gå in på http://www.heritage-eastafrica.com/2 kommentarer:

 1. HEJ HOPP! Ni har nog roligare än vi som fått åka fram och tillbaka till Halmstad och noll utbyte...men trevligt igår kväll!
  Har du fått svar på the great 5...det ska vara afrikanska stor djur, elefant, lejon, gepard, noshörning och buffel?? Eller nåt små kryp kanske....
  Barnhem kanske kan vara något för mina tjejer...

  KRAMAR

  SvaraRadera
 2. stackars dom magra små djuren :S =(

  SvaraRadera