torsdag 18 november 2010

Torsdag, de första äventyren

Nu har vi kontrollerat inställningarna, så prova gärna att skriva en kommentar igen :)

Idag började dagen med ett besök på Elephant Orphanage. Här tar man hand om föräldralösa elefantungar.  Väldigt spännande!!  Först ut var en rad med elefantungar som är mellan 2 månader till 1,5 år i första gruppen. Ungarna matades med nappflaskor . En elefant diar sin mamma till de är 3 år gamla. Så hur har dessa elefanter kommit hit? De har blivit av med sina mödrar på ett eller annat vis. Antingen via tjuvjakt (elfenben är det som tjuvarna är ute efter) eller att ungarna trillat ner i diken med vatten och lera . De har alltså inte kommit upp igen.

När ungarna blivit äldre än 3 år så introduceras elefanterna så smått till det vilda igen, för det är detta som är målet. Det var lite kort om elefanthemmet, vi har hur mycket mer att berätta om detta när vi kommer hem.

Nästa stopp blev KWS, Kenya Wildlife Service. Så sant som det låter, här tar man också hand om föräldrarlösa vilda djur, skadade djur och väldigt gamla djur. Här fick vi mycket information, och några av gängets ungdomar kommer att göra en del av sin APU-tid här redan
denna resa. Här fanns lejonungar, leopardungar, geparder, som vi fick klappa :D Såååå häftigt !!!!!
Lite lunch hann vi med innan nästa anhalt, som blev Giraffcentret. Här var girafferna ganska välgödda, och gillade att bli matade av turister från andra våningen ;) Mycket godis blev det till girafferna och vi inhandlade också saker ur souvenirshopen.

Nu har vi tagit en dusch och ätit kvällsmiddag på hotellet. Ida har fått byta rum, så nu bor vi på samma våningsplan. Nedan finner ni lite bilder, de säger mer än tusen ord!


 Elefantungarna är på väg till maten
 Mjölkersättning skeppat från England, väldigt viktigt att hålla rätt standard eftersom elefanten är ett väldigt känsligt djur.
 Bada i lergropen verkade roa dem allra mest!

 Vårtsvin i det fria som vi såg på vägen.
 En fritt gående babian
 En serval- och en leopardunge, båda ca 3 månader gamla som vi fick gå in bakom kulisserna och titta på.
 Liselotte klappar geparden
 Ida klappar den andra geparden
 Godisgris!
 Såhär stora är de på nära håll!
 Blommor finns det gott om i Kenya

5 kommentarer:

 1. Testing testing, visst är bilderna fina?!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Hoppas ni har det bra! Här snöar det. Det ser ut som att elefanterna hade roligt i leran :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Blommorna på nedersta bilden är bougainvilla, hade flera sådana för många år sen.. Men en ovanligare färg, rosa vanligast bland våra krukväxter.
  Här i Karlskrona har det inte snöat ännu men känns ganska nära nu med bara ett par grader och bitande vind! Kunde tänka mig att byta mot er temperatur, låter behagligt:)Och djuren är så fina!

  SvaraRadera
 4. Maria Wikström19 november 2010 19:44

  Vilka fina djur..:)

  SvaraRadera
 5. Jag är inte alls avundsjuk...! Alex undrar om geparderna är tama :))
  Kramar

  SvaraRadera