söndag 21 november 2010

Söndagmorgon

Igår försvann sladden till vår kamera (att ladda över bilderna med) men i morse lite över 6 (!!) ringde de från receptionen och sa att de hittat sladden!!Skönt så slipper vi shoppa sladd idag.

MATEN I KENYA Vi har smakat en inhemska maträtt (Ugali) som består av mosad potatis, majs och ärtor som man "bakar" ihop till en kub. Till det fick vi ng form av kål/spenat och sås. Potatiskuben smakade som trolldeg och hade samma konsistens. Inget vidare tyckte ngn av oss. Men grönsakerna och frukten är jättefina. Jag (Liselotte) brukar ta en nylagad omelett till frukost och Ida älskar de friterade "bollarna".

SERVICEN Är som vi berättat inte den bästa i våra mått mätt. Lotta - svenskan som Baggium har som kontaktperson här - har startat sitt taxibolag just för att ge service. Hon tröttnade på att vänta en timme på en bil då hon skulle på affärsresa eller med flyget. Trafiken är kaotisk - man räcker ut handen genom rutan och gestikulerar, tutar-och tränger sig fram - ibland på högersidan (det är vänstertrafik) Vi befann oss alla i chock efter första färden från flygplatsen. Första gången Lotta körde bil här var då hon var mkt arg och höll på att missa flyget för att taxin inte kom. Skulle tro att man måste vara desperat för att köra första gången i Nairobi.
Ida försöker lära upp hotellets servitörer och lovar de mer dricks ifall de slutar prata telefon och servera oss istället (inom loppet av en timme) men de bara skrattar och det har än så länge ingen effekt. Men alla är väldigt artiga och frågar hela tiden hur man mår och om allt är bra.

KLÄDKODEN Är ett bekymmer för eleverna (och oss) som är här. Fösta gången vi skulle ge oss iväg (till sjukhuset) kom eleverna  i shorts och Foppatofflor. Det resulterade i en föreläsning av Hilda (afrikanskan som jobbar hos Lotta) och klädbyte för alla. Man ska visa så lite hud som möjligt - men vi vill ju ha sol....
Idag är problemet vad har man på sig i kyrkan??Varken Ida eller jag har kyrkoklädslen med oss.

Dagens blomma uteblev igår pga sladden vilket innebär att det blir två idag!!!

 Nairobi museeum;instrument i elfenben . tre man kan spela samtidigt!
 En Masaj ska fånga alla dessa vackra fåglar för att göra sig en huvudbonad (ligger i mitten)
  Apa eller människa? (jmf med bild som kommer senare)
 Olika varianter av bärsele för barn....
 Olika nappflaskor..
 Hemmagjord cykel.
 Här kommer huvudkuddarna igen. Något för byggeleverna???
 Så här skönta ligger man på dem (Bättre än hotellets kuddar...)
 Dagens blomma...Vilken sort??
 Gårdagens blomma.Vilken sort???
 Apa eller människa??
 Vilket är Liselotte och vilket är Boan???
 Snygg snake.
Snygg snake 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar